Kamničanke z zmago iz Celovca

  Sparkasse Celovec – Calcit Volleyball 1:3 (22, -24, -19, -17)

  Celovec – Dvorana BG Lerchenfeldstrasse. 100 gledalcev. Sodnika: Brlas in Stipaničev (oba Hrvaška).

  Sparkasse Celovec: Baumgartner – libero2, Schmerlaib 10, Gshpf 6, Mller 7, Bajde 5, Holzer 15, Epure, Torker, Pajer, Aichholzer, Milosavljević 15, Freller – libero1. Trener: Jože Časar.

  Calcit Volleyball: Kranjc, Barnes 9, Božič 3, Kregar, Borko 9, Vrhovnik 17, Igličar 13, Forštnarič, Hribar, Jerala – libero, Ščuka 19.

   

  Čeprav so se v kamniški ekipi že skorajda sprijaznili s tem, da v Celovcu še ne bodo mogli računati na Američanko Mekano Barnes, se je v zadnjem trenutku z njeno registracijo le vse uredilo, tako da je Gašper Ribič tekmo proti Celovčankam lahko začel tudi z njo v postavi. Ob Barnesovi je Ribič v začetno postavo postavil še Mojco Božič, sprejemalki Petro Vrhovnik in Lano Ščuko, drugo blokerko Tamaro Borko, korektorico Urško Igličar in prosto igralko Meto Jeralo, medtem ko domači trener ni mogel računati na drugo tujko v svoji ekipi, Američanko Saro Sage. Z asom Urške Igličar so Kamničanke na prvi tehnični odmor odšle z dvema točkama prednosti, po uspešni akciji Barnesove pa so svoje vodstvo povečale na štiri točke (12:8). Toda ob drugem tehničnem odmoru so vodile le še za točko. Na servis Katharine Holzer so domače odbojkarice z delnim izidom 4:1 prišle do dveh točk prednosti (17:19), a s tem težav za Kamničanke, ki so popustile na sprejemu, še ni bilo konec, kajti z napadom Marije Milosavljević so Celovčanke povedle že z 22:18. Čeprav je Gašper Ribič porabil oba polminutna odmora, je bil zaostanek že previsok, tako da je uvodni niz pripadel domači ekipi.

  Tudi začetek drugega niza je bil v znamenju celovških odbojkaric, ki so bolje servirale ter naredile predvsem manj lastnih napak. Z blokom Sabrine Mller so gostjam pobegnile že za pet točk (11:6), toda na servis Lane Ščuke ter nato še Tamare Borko, obe sta dosegli tudi po en as, so Kamničanke izid na dvanajsti točki izenačile. Ko so Celovčanke z delnim izidom 5:0 še drugič v drugem nizu prišle do petih točk prednosti, tokrat s 17:12, so bile lanskoletne zmagovalke srednjeevropske lige že skorajda v izgubljenem položaju, a so se še enkrat vrnile v igro. Igličarjeva je na devetnajsti točki izid izenačila, z asom Lane Ščuke pa so odbojkarice Calcita pred končnico niza povedle s 23:21. Vseeno so do prve zaključne žoge v drugem nizu prišle domače odbojkarice. Ščuka je z uspešnim napadom svoji ekipi priborila servis, Milosavljevićeva je nato naredila napako, Igličarjeva pa je blokirala Holzerjevo za izenačenje izida v nizih.

  Tretji niz se je začel v znamenju servisov Lane Ščuke, ki je ob dveh asih imela največ zaslug za to, da so Kamničanke na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo kar sedmih točk. Z dobro igro so nadaljevale tudi po vrnitvi na igrišče in z blokom Barnesove so domačinkam pobegnile že za deset točk (14:4). Do drugega tehničnega odmora so varovanke Jožeta Časarja svoj zaostanek sicer prepolovile, a so po novi točki Ščuke Kamničanke prišle do sedmih točk naskoka (17:10), kar jim je zagotavljalo mirno nadaljevanje niza. Petra Vrhovnik je svoji ekipi priborila prvo zaključno žogo v tretjem nizu, ki so jo po napaki Bajdetove tudi izkoristile.

  Tudi v četrtem nizu je bila pobuda ves čas na strani kamniške ekipe, ki je ves čas „pritiskala“ s servisi in po dveh zaporednih asih Vrhovnikove je bil izid 9:4 za Calcit Volleyball. Ob drugem tehničnem odmoru so svojo prednost povečale še za točko, žal pa so s serijo kar štirih lastnih napak domačinkam omogočile, da so se jim približale le na točko zaostanka (15:16). Vendar do preobrata ni prišlo, kajti znova je bila Vrhovnikova tista, ki je s svojimi servisi povzročila nemalo težav domačim sprejemalkam in po njenih novih dveh asih, skupaj jih je dosegla štiri, Kamničanke pa kar petnajst, so slovenske pokalne zmagovalke povedle z 22:16. Tekmo je z dvema zaporednima uspešnima napadoma končala Lana Ščuka.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

   

  Komentarji