Kamničani že v polfinalu DP


  Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball 1:3 (-17, -17, 15, -18)

  Murska Sobota - Dvorana OŠ I, gledalcev 100, sodnika: Skudnik (Mežica), Valentar (Ravne na Koroškem).

  Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, Šmitran 3, Detela 12, Rojnik 12, Flisar 15, Bogožalec 15, Gašparin - libero, Ratkai - libero, Drvarič 1, Kasnik 2. Trener: Dejan Fujs.

  Calcit Volleyball: Štalekar 7, Hribar – libero, Golob, Novljan 4, Ratek, Okroglič – libero, Vidmar 1, Pereira 14, Brulec, Lakner, Kotnik 11, Štembergar Zupan 13, Videčnik 1, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Kamničani so v sredo po le dobri uri premagali Sobočane, za katere je na povratni tekmi zaigral tudi Aljoša Bogožalec, ki je manjkal na prvi četrtfinalni tekmi. Toda tudi z njim so bili soboški odbojkarji večji del tekme nemočni proti gostom, ki so predvsem naredili manj lastnih napak, nekaj boljši so bili tudi na sprejemu v bloku, kjer se je s petimi izkazal Sašo Štalekar, zato pa je bil njihov odstotek v napadu nekaj slabši od domače ekipe.

  Po izenačenju na drugi točki so Kamničani z delnim izidom z dvema blokoma Saše Štalekarja in nato še Domna Kotnika domačinom pobegnili za šest točk (9:3), takšna pa je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru. Na servis Andreja Štembergar Zupana so nato dosegli še tri zaporedne točke, s tem pa je bil niz, ki ga je končal kapetan Calcit Volleyballa, tudi odločen.

  Tudi v drugem nizu so bili Kamničani boljši nasprotnik, razigral se je Maxson Pereira, ki je imel največ zaslug za njihovo vodstvo z 10:5. Pred drugim tehničnim odmorom so se Sobočani gostom približali na dve točki zaostanka (12:14), vendar so po asu Žana Novljana, ki je pred tem zamenjal Matica Videčnika, varovanci Gašperja Ribiča prišli do štirih točk prednosti. Sobočani so s številnimi lastnimi napakami gostom omogočili, da so prišli do visoke prednosti in vodstva z 2:0 v nizih.

  Čeprav so tudi v tretjem nizu soboški odbojkarji naredili veliko število lastnih napak, kar osem, so v režiji Gorazda Flisarja in Aljoše Bogožalca povedli s 6:0. nato pa na servis Bogožalca že do prednosti osmih točk (10:2). Po bloku Jerneja Detele so Sobočani ob drugem tehničnem odmoru vodili že z desetimi točkami prednosti, niz pa je končal Jakob Rojnik.

  Toda v četrtem nizu so se Kamničani vrnili v igro, njihova igra je bila spet boljša, popravili so tudi svoj sprejem, kar jim je ob asu Domna Kotnika prineslo vodstvo z 8:5. Vendar se Sobočani še niso predali, z blokom Rojnika so izid na 12. točki izenačili, ekipi pa sta bili skupaj še do 14. točke, toda po novih dveh blokih Saše Štalekarja je bilo že plus štiri za goste (18:14), ki so nato zanesljivo dobili tudi četrti niz in se po točki Domna Kotnika veselili uvrstitve v polfinale končnice državnega prvenstva.


  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Zavedali smo se, da bo v Murski Soboti težje priti do zmage, kot v sredo v svoji dvorani. Tokrat je bil v domači ekipi tudi korektor Aljoša Bogožalec in te druge tekme sem se celo malo bal. Na koncu smo sicer zasluženo zmagali, igrali dobro, z izjemo tretjega niza, v katerem smo povsem popustili. Padla je zbranost, kar pa je celo razumljivo, saj je za nami niz tekem. Po četrti tekmi v enem tednu lahko fantom samo čestitam za uvrstitev v polfinale. Mi gremo zdaj korak po korak, naredili pa bomo vse, da bi se uvrstili v finale, kjer si želimo presenetiti ACH, kar pa bo seveda definitivno težje kot v pokalu.


  Komentarji