Kamničani spet zaostajajo

  ACH Volley – Calcit Volleyball  3:1 (-22, 20, 16, 18)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli. 1000 gledalcev. Sodnika: Valentar (Prevalje) in Markelj (Bled),

  ACH Volley: Flajs 14, Jereb, Plot – libero, Kozamernik 11, Roberts, Purič, Pokeršnik, Klobučar 9, Pleško 1, Jurič – libero, Kozlowski 3, Mochalski 24, Dolegombai, Koncilja 8. Trener: Bogdan Kotnik.

  Calcit Volleball: Hribar – libero, Novljan 1, T. Štern 13, Vidmar, Štembergar Zupan 9, Brus 7, Kvas, Stavbar 3, Kotnik 17, Ž. Štern , Brulec .  Trener: Marko Brumen.

  V Kamniku so v petek dostojno proslavili naslov državnih prvakinj ženske ekipe Calcit Volleyballa, medtem ko je moška po sredini zmagi na drugi finalni tekmi končnici spet bila v igri za naslov državnega prvaka. Na prvi tekmi finalne serije, pred tednom dni so v ljubljanski dvorani Tivoli, ki te dni praznuje svojo 50-obletnico obstoja, se niso najbolje znašli, toda zato so v svoji dvorani samo potrdili, da lahko enakovredno igrajo proti aktualnim državnim prvakom.

  Trener Kamničanov Marko Brumen je tudi tokrat tekmo začel z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Domnom Kotnikom, Borisom Brusom, Jernejem Stavbarjem, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. Tudi Bogdan Kotnik, trener domače ekipe, je bolj ali manj zaupal igralcem, ki so glavno breme nosili že na prvih dveh tekmah, le Sema Dolegombaija je zamenjal Mario Koncilja. Drugi igrali v začetni zasedbi ACH Volleyja so bili še Michal Kozlowski, Andrej Flajs, Jan Klobučar, Jan Kozamernik, Eric Mochalski in Miha Plot na mestu prostega igralca. Čeprav so kar štirje začetni udarci Kamničanov končali v avtu, so po zaslugi dobrega sprejema in raznovrstnega napada ob prvem tehničnem odmoru zaostajali le za točko, z blokom Štembergar Zupana pa so prvič na tekmi povedli (9:8). Vseeno pa je bil Brumen tisti, ki je vzel prvi polminutni odmor, kajti po dveh novih lastnih napakah so Ljubljančani pobegnili za dve točki, nato še za tri (11:8), a sta bili ekipi na trinajsti točki že skupaj. Z blokom Kotnika so kamniški odbojkarji povedli (14:13), vendar so tudi na drugi tehnični odmor Ljubljančani odšli s točko prednosti. S točko Štembergar Zupana so Kamničani pred vstopom v končnico niza domačega trenerja Kotnika prisilili, da je najprej po točki Štembergar Zupana vzel prvi polminutni odmor, nato pa po napaki Klobučarja še drugega, kajti na semaforju je bilo 23:20 za Calcit Volleyball. Brus je svoji ekipi priboril tri zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih, Tonček Štern je izkoristil drugo.

  Na krilih številnih kamniških navijačev so gostje, ki so bili v prvem nizu kar petkrat uspešni v bloku, ob tem pa so naredili kar deset lastnih napak, dobro začeli tudi drugi niz, saj so povedli s 7:5. A podobno kot v prvem nizu so na prvi tehnični odmor s točko prednosti odšli ljubljanski odbojkarji. V bloku je bil uspešen Kozlowski. In podobno kot v prvem nizu, je tudi v drugem prvi po polminutnem odmoru posegel Marko Brumen, ko so domačini z asom Klobučarja prvič v tem nizu povedli z dvema točkama prednosti (12:10). Ko so Ljubljančani zapored dosegli še dve točki za vodstvo s 14:10, se je Brumen odločil še za prvo menjavo na tekmi, a so jim odbojkarji ACH Volleyja pobegnili še za dve točki. Do konca niza se Kamničanom na manj kot tri točke zaostanka ni uspelo približati domači ekipi, ki je s točko Mochalskega izkoristila svojo tretjo zaključno žogo za izenačenje v nizih.

  Začetek tretjega niza je minil v znamenju Ljubljančanov, ki so z asom Mochalskega povedli s 5:2, Brumen pa je odgovoril s polminutnim odmorom. Pred odhodom na prvi tehnični odmor, ob njem je ACH Volley vodil že s štirimi točkami prednosti, sta obe ekipi z nekaj izjemnimi potezami navdušili spet lepo izpolnjeno zahodno tribuno tivolske športne dvorane. Takoj po vrnitvi na igrišče je Brumen, ki je namesto Stavbarja prvič na tekmi v igro poslal Žana Novljana, svoje varovance, ki so naredili še eno lastno napako, še enkrat poklical k sebi, toda po bloku Klobučarja je bilo že 10:4 za aktualne državne prvake. Še pred drugim tehničnim odmorom se je gostujoči trener odločil še za menjavo na mestu organizatorja igre, priložnost je dobil Tine Kvas, zaostanek Kamničanov pa je znašal sedem točk (9:16). Domači odbojkarji so še naprej prevladovali na igrišču, ki so imeli v svojih vrstah več razpoloženih igralcev v napadu,, boljši so bili tudi v bloku, kar jim je tudi ob boljšem sprejemu in manjšem številu lastnih napak prineslo vodstvo z 2:1 v nizih.

  Kamničani so s slabim sprejemom in neučinkovito igro v napadu nadaljevali tudi v četrtem nizu in po bloku Flajsa so jim Ljubljančani pobegnili že za štiri točke. Z novo serijo točko so domačini na servis Flajsa z delnim izidom 4:1 povedli že z 12:5, prednost sedmih točk pa so zadržali tudi ob drugem tehničnim odmorom. Do konca tekme njihova zmaga ni bila vprašljiva, zmago pa je potrdil Jan Kozamernik.

  Četrta, morda že odločilna tekma za naslov državnega prvaka bo v četrtek, ob 17:30 uri, v ŠD Kamnik. Odbojkarje ACH Volleyja do naslova državnih prvakov loči le še zmaga, vendar bodo Kamničani zagotovo naredili vse, da se čez teden dni še enkrat vrnejo v dvorano Tivoli.

  Izjavi po tekmi

  Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: Mislim, da je bila odločilna serija naših točk na začetni udarec Jana Klobučarja, ko smo pobegnili Kamničanom, ki se potem niso več vrnili v igro. Proti njim je vedno lažje igrati, ko imaš nekaj točk prednosti in tako smo igrali v tretjem in četrtem nizu. Najlažje je reči, dajmo zdaj vedno tako igrati, toda na drugi strani mreže nam stojijo igralci, ki so že igrali v finalih državnega prvenstva in imajo dovolj kakovosti. Želim si, da bi v četrtek končali z državnim prvenstvom, če ne, bomo do njega skušali priti na zadnji tekmi.

  Andrej Štembergar Zupan, kapetan Calcit Volleyballa: Podobno kot na prvi finalni tekmi smo tudi tokrat padli na tistih težkih žogah. To smo res slabo oddelali. Ljubljančani so začeli igrati svojo igro, mi smo potem prišli v njihov mlin. Iz tega se nismo mogli več iztrgati, igrali smo apatično, rezultat pa je takšen, kot ti ga takšna igra pač prinese. Ko ima ACH Volley enkrat nekaj točk prednosti, ko res lahko igra sproščeno, je proti njemu težko igrati. Dejstvo je, da bi morali prikazati boljšo igro, toda, če ne gre, ne gre. Najbolje je, da pozabimo na to tekmo in se pripravimo na četrtkovo tekmo. Drugega nam niti ne preostane.

   

   

  Komentarji