Kamničani najboljši v Žirovnici

  Na močnem turnirju v Žirovnici, na katerem so nastopile lani najboljše tri ekipe slovenskega državnega prvenstva, avstrijski podprvak Posojilnica Dob, reprezentanca Savdske Arabije in domačini, ki so se letos po dvajsetih spet vrnili na prvoligaško sceno. Da to ni bilo naključno, so z dobro igro potrdili že na prvi tekmi, ko so z 2:1 (-28, 24, 9) premagali Kamničane, ki tekme niso začeli v najmočnejši zasedbi. Trener Marko Brumen se je odločil za postavo Jani Konjedic, Žiga Štern, Andrej Štembergar Zupan, Žan Novljan, Jure Lakner, Marko Merkun in Klemen Hribar na mestu prostega igralca. V prvem nizu so sicer še slavili odbojkarji Calcita, ki so drugi niz izgubili na razliko, v tie-breaku, na turnirju v Žirovnici so ekipe igrale na dve zmagi pa so bili varovanci Mihe Verbiča še enkrat boljši od domače ekipe.

  Točke za Kamničane so proti Žirovnici dosegli: Štern 13, Štembergar Zupan 10, Novljan 5, Lakner 1,  Videčnik 5 in Brulec 1.

  Po porazu z domačini turnirja so se odbojkarji Calcita pomerili s Posojilnico Dobom, ki je na tem turnirju igrala brez obeh slovenskih članskih reprezentantov Danijela Koncilje in Uroša Pavloviča, slovaškega reprezentanta Filipa Palguta in poškodovanega Andreja Gruta. Tokrat je Brumen dvoboj začel z Brulcem, Domnom Kotnikom, Šternom, Novljanom, Videčnikom, Štembergar Zupanom in Hribarjem. Kamničani so bili ves čas boljši nasprotnik in tekmo zanesljivo dobili.

  Čeprav je kazalo, da bodo na koncu igrali za tretje mesto, so jim z zmago z 2:1 proti Žirovničanom uslugo naredili Dobljani, tako da so Brumnovi varovanci zaigrali v velikem finalu, kamor se je iz druge skupine uvrstil še ACH Volley. V razburljivem prvem nizu, ki so ga z 32:30 dobili Calcitovci sta zadnjih dve točki dosegla Kotnik in Štembergar Zupan. Slednji je v drugem nizu odigral pravo simultanko z Ljubljančani, saj je od zadnjih desetih točk kamniških točk na tekmi dosegel kar šest točk in potopil ladjo državnih prvakov, ki tudi niso bili v polni zasedbi. Točke za Calcit Volleyball so dosegli: Brulec 2, Novljan 4, Videčnik 2, Kotnik 11, Merkun 3 in, Štembergar Zupan 17, za ACH Volley pa Flajs 7, Satler 1, Jereb, Purič 4, Jurić 1, Mochalski 17, Terpin 6, Koncilja 1 in libero Pleško 1.

  Proti Žirovnici smo tekmo odigral z nekoliko mešano postavo, vendar to ni bil razlog za naš poraz. Treba je reči, da so Žirovničani prikazali dobro igro, nam pa ni uspelo priti v pravi ritem. Z vstopom Brulca smo prvi niz sicer dobili, vendar smo nato vseeno nadaljevali z začetno postavo. Drugo tekmo smo začeli z Brulcem, Kotnikom in Videčnikom in smo jo dosti čvrsto odigrali in brez večjih težav zmagali. Priznati je treba, da Dobljani niso bili v polni zasedbi, saj so igrali brez obeh slovenskih reprezentantov, Gruta in slovaškega reprezentanta Palguta. Ker nam je Dob naredil uslugo in premagal Žirovnico, smo se v finalu pomerili z ACH Volleyjem, Blestel je Štembergar Zupan, ki je v napadu praktično vse zaključil, odličen je bil tudi v bloku, obrambi, servisu, sprejemu … Skratka, resnično je odigral vrhunsko tekmo. Pohvale si zaslužijo tudi drugi igralci, vključno z Merkunom, ki je zamenjal Žigo Šterna in za katerega je bila to prva tekma na takšni visoki ravni. Glede na slabšo prvo tekmo, smo v nadaljevanju turnirja igrali s tekmo na tekmo boljše. Zmaga na turnirju je bila za nas zagotovo dobrodošla, dobra pa je tudi za moralo, je svoje varovance ob prvi letošnji lovoriki, resda na pripravljalnem turnirju, pohvalil Marko Brumen, trener kamniške ekipe.

  Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Andrej Štembergar Zupan. Iz ekipe Calcit Volleyballa prihajata tudi najboljši organizator igre Jan Brulec in prosti igralec Klemen Hribar, najboljši sprejemalec je bil Andrej Flajs, bloker pa Diko Purič (oba ACH Volley.).

  Prihodnjo soboto bodo Kamničani nastopili na še enem močnem turnirju. Tokrat v Kanalu, kjer jih čakata obračuna s Salonitom in ACH Volleyjem, takrat že z vsemi tremi slovenskimi mladinskimi reprezentanti, Tončkom Šternom, Primožem Vidmarjem in Sašom Štalekarjem.

  Tretje mesto je na žirovniškem turnirju osvojila reprezentanca Savdske Arabije, četrta je bila Žirovnica, peta Posojilnica Dob in šesti Salonit Anhovo.

  Izidi turnirja v Žirovnici

  Skupina A: Savdska Arabija: Salonit 2:1, Ach Volley – Salonit Anhovo 2:0, Ach Volley – Savdska Arabija 2:0;

  Skupina B: Žirovnica – Calcit Volleyball 2:1, Calcit – Posojilnica Aich/Dob 2:0, Žirovnica – Posojilnica Aich/Dob 1:2;

  Finale: Calcit Volleyball – ACH Volley 2:0 (30, 18), za tretje mesto: Savdska Arabija – Žirovnica 2:1 (15, -20, 12); za peto mesto: Posojilnica Aich/Dob – Salonit 2:0 (21, 21).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: OK Žirovnica

   

   

  Komentarji