Kamničani do novih treh točk

  Calcit Volleyball – Krka 3:1 (19, -20, 23, 20)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik. 120 gledalcev. Sodnika: Globačnik (Topolšica) in Melavec (Šempeter).

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 4, T. Štern 24, Drobnič, Vidmar, Štembergar Zupan 2, Brus 6, Kvas , Stavbar 5, Kotnik 14, Ž. Štern 12, J. Brulec 2. Trener: Marko Brumen.

  Krka: L. Brulec 17, Ožbalt – libero, Erpič 7,Vrhovšek, Kosmina 12, Melanšek, Kastrevc , Rastoder, Vesel, Pucelj 5, Bregar 12, Turk 10. Trener: Jernej Rojc.

  Kamničani so v letošnji sezoni obakrat brez večjih težav premagali Novomeščane, ki so z uvrstitvijo v modro skupino že dosegli svoj osnovni cilj. Njihov trener Jernej Rojc je dejal, da si v modri skupini njegova ekipa želi zadržati zdajšnje peto mesto, medtem ko so cilji kamniške ekipe precej višji. V prejšnjem krogu so varovanci Marka Brumna sicer slavili v Kanalu, vendar proti oslabljenemu Salonitu niso prikazale dobre igre, vprašljiv je bil motiv, zato je bila ena prvih nalog odbojkarjev Calcita, da v tekmo vstopijo z vso resnostjo. V prvem nizu njihov pristop ni bil sporen. Tekmo so začeli v postavi Jan Brulec, Domen Kotnik, Žiga Štern, Žan Novljan, Boris Brus, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar – za Krko so začeli: Gašper Pucelj, Martin Kosmina, Valentin Turk, Gregor Erpič, Miha Bregar, Luka Brulec in prosti igralec Gregor Ožbalt -, ki so si do prvega tehničnega odmora ob boljši igri v bloku in dobrem servisu bratov Štern priigrali štiri točke prednosti. Z blokom Tončka Šterna so jo povečali še za točko (12:7), toda po polminutnem odmoru so se jim gostje približali na točko zaostanka (12:13). Do drugega tehničnega odmora so domači odbojkarji spet prišli do štirih točk naskoka, ki so jo z blokom Kotnika povečali na pet. Po novem polminutnem odmoru se je Novomeščanom z delnim izidom 5:1 – dvakrat zapored je bil v bloku uspešen Bregar – domačinom še enkrat uspelo približati na točko zaostanka (18:19), vendar so po polminutnem odmoru, tokrat Brumna, odbojkarji Calcita z dvema blokoma Novljana gostom pobegnili za pet točk (18:13), niz pa se je končal z dvema zaporednima napakama Novomeščanov.

  V drugi niz sta ekipi krenili brez sprememb, vendar se je pri izidu 5:5 prvi za menjavo odločil Brumen, ki je Žigo Šterna zamenjal z Andrejem Štembergar Zupanom. Na prvi tehnični odmor so z asom Brusa z dvema točkama prednosti odšli domači odbojkarji, ki so po vrnitvi na igrišče dosegli še dve točki, zato je Rojc zahteval polminutni odmor. Tokrat so gostje, za razliko od prvega niza, po polminutnem odmoru z asom Erpiča izid izenačili in ekipi sta bili spet ob trenerjema, ob drugem tehničnem odmoru pa so s točko Kotnika s prednostjo odšli Kamničani. Dvojna menjava, ko sta Tine Kvas in Primož Vidmar zamenjala Jana Brulca in Tončka Šterna se domači ekipi ni obrestovala, kajti gostje so prišli do dveh točk prednosti (19:21). Brulec in Tonček Štern sta se vrnila v igro, v končnici je zaigral še Jernej Stavbar, toda na servis Simona Vesela so krkaši s točko Bregarja prišli do izenačenja v nizih.

  Nezadovoljen z igro svojih varovancev, ki so v drugem nizu popustili v vseh elementih odbojkarske igre, je Brumen v tretjem nizu v igro vrnil Žigo Šterna, v njej je ostal Stavbar, medtem ko so gostje tekmo nadaljevali s svojo začetno postavo. Domači odbojkarji so nadaljevali z neprepričljivo igro v napadu in bloku, na drugi strani pa so gostje z blokom Bregarja ob prvem tehničnem odmoru vodili z dvema točkama prednosti. Minuta odmora je domači ekipi koristila, kajti po njej so z dvema zaporednima točkama Žige Šterna, na servisu je bil Stavbar, povedli z 10:8, toda po polminutnem odmoru Rojca sta bili ekipi na deseti točki že skupaj. Do drugega tehničnega odmora so domači odbojkarji le nekoliko popravili igro v bloku ter nanj odšli s prednostjo treh točk, a jim to še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja tekme, kajti gostje so se jim nekajkrat približali na točko zaostanka. Tudi pri izidu 22:23, potem ko so Kamničani že vodili s 23:20. Tonček Štern je svoji ekipi priboril dve zaključni žogi, prvo je z zvito akcijo na mreži rešil Pucelj, drugo pa je za vodstvo z 2:1 za domačo ekipo izkoristil Žiga Štern.

  V četrti niz so domači odbojkarji vstopili bolj odločno, vsaj kar se igre v bloku tiče, ki še vedno ni bil na ravni prvega niza, kar jim je po uspešnem napadu Tončka Šterna do prvega tehničnega odmora prineslo tri točke prednosti. Vendar to še vedno ni bila igra, ki bi si jo želel domači trener Marko Brumen, še zlasti ne na naslednjima tekmama, ko bodo Kamničani v gosteh igrali s Panvito Pomgradom in prihodnjo soboto doma z ACH Volleyjem. Ko je Jan Brulec proti svojim nekdanjim soigralcem zabil žogo za vodstvo z 12:8, in ko so gostje v naslednjem napadu naredili še lastno napako, je prvič zadišalo po še tretji zaporedni zmagi Calcit Volleyballa v modri skupini. A le zadišalo, kajti na servis Turka so Novomeščani dosegli tri točke zapored ter se vrnili v igro. Po zaostanku treh točk ob drugem tehničnem odmoru so se gostje domačinom približali le še na točko zaostanka (15:16), uspešen je bil Turk, toda nato so Kamničani dosegli tri zaporedne točke. A jim niti to še ni zagotavljalo mirnejšega nadaljevanja niza, kajti z blokom Bregarja – na celotni tekmi je dosegel sedem blokov – so krkaši svoj zaostanek znižali na dve točki (19:21). Tonček Štern je v nadaljevanju niza, še zlasti atraktivna je bila 24. točka, svoji ekipi priigral štiri zaključne žoge za zmago, že prvo pa je z asom zaključil Jan Brulec.

   

  Izjavi po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: Tokrat smo naleteli na zelo razpoloženega nasprotnika. Novomeščani so prikazali res dobro igro, predvsem so se izkazali njihovi napadalci, medtem ko smo mi igrali nekoliko pod svojo ravnijo. Ko nam ne stečeta dva napada, kot bi si želeli, pademo v nekakšen krč, vsi igralci igrajo pod svojimi sposobnostmi in nastanejo težave. V nadaljevanju prvenstva bomo morali na tem več delati, verjeti vase in iti naprej. No, na koncu smo le prišli do treh točk, kar je najbolj pomembno, pa tudi naša igra je bila boljša kot recimo prejšnjo soboto v Kanalu ali v prvem krogu proti Triglavu.

  Jernej Rojc, trener Krke: V rednem delu državnega prvenstva smo bili v obdobju, ko nam ni šlo, zato so imeli Kamničani lažje delo. Zdaj načrtujemo, da bi bili v najboljši formi v sredo in potem naslednji dve tekmi. Nocojšnja tekma je dobra napoved za to, saj smo večinoma držali visoko zbranost, čeprav je bilo še nekaj stvari, ki se ne bi smele zgoditi. Tu mislim, na kakšen slabše izveden protinapad, nekaj rezerv pa imamo še na servisu. V celoti gledano smo lahko zadovoljni s svojo igro, pa tudi tekma je bila gledljiva za gledalce, kar še zlasti velja za zadnje točke. 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji