Kako do presenečenja?

  S sobotno zmago na Dunaju so kamniške odbojkarice potrdile, da je njihova forma v vzponu. SVS Postu niso prepustile niti niza, čeprav so Dunajčanke dosegle veliko večje število blokov, zato pa so bile v drugih elementih igre varovanke Gašperja Ribiča veliko boljše nasprotnice. Tako kot so bile tudi na tekmah proti Celovcu v srednjeevropski ligi in Go Volleyju na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije. Prav te tekme so dokaz, da je trenutna pripravljenost Kamničank na višji ravni kot je bila pred slabimi štirinajstimi dnevi, ko so bile proti Crveni zvezdi popolnoma nemočne.

  „Večino blokov so Dunajčanke naredile v tretjem niz, ko smo vodili že s 16:10, nato pa smo se ustavili in takrat smo prejeli veliko število blokov. Vse do vodstva domačink z 21:19, vendar smo v končnici niza le strnili svoje vrste in tekmo mirno pripeljali do konca. Tudi sam imam občutek, da s tekme na tekmo dvigujemo svojo raven igre, s tem, da nas v Beogradu čaka vse prej kot lahko delo. Crvena zvezda ima izredno kakovostno ekipo, kar je potrdila tudi v Kamniku. Bolj, kot nanjo se skušamo osredotočiti na svojo igro, da bomo tiste stvari, ki jih delamo na treningu, prenesli na tekmo. Določene stvari, vsaj kar se tiče uigranosti ekipe, se že izboljšujejo in počasi, z majhnimi koraki gremo v smeri, ki si jo želimo,“ je s trenutno pripravljenostjo Kamničank zadovoljen Ribič, ki se zaveda, da bo za morebitno presenečenje na povratni tekmi v Beogradu izredno pomemben sprejem. Na prvi tekmi ni bilo tako, zato so imele odbojkarice Calcit Volleyballa veliko težav z organizacijo napada in predvsem z visokim blokom nasprotnic. Ob dobrem sprejemu bi bil lahko kamniški napad veliko bolj učinkovit.

  „Zagotovo! Čim boljši bomo na sprejemu, lažje nam bo v napadu, kajti domači blok bo moral razmišljati o različnih možnostih v napadu. Če nam bo uspelo držati sprejem na višji ravni kot na prvi tekmi, in če bo tudi učinkovitost v napadu boljša, vidim našo priložnost, da morda presenetimo Beograjčanke vsaj v enem nizu, ali morda celo naredimo še kaj več,“ o morebitnem presenečenju razmišlja kamniški trener. Da ima Crvena zvezda v svoji igri tudi nihanja, se je pokazalo na njihovi zadnji prvenstveni tekmi, ko so po vodstvu z 2:0 v nizih osvojile le točko proti ekipi Tent, tako da so zdaj v domačem prvenstvu po šestih odigranih krogih z enajstimi točkami na četrtem mestu.

  „Za Crveno zvezdo velja, da je sposobna odigrati vrhunsko tekmo, kot se je to recimo zgodilo v Kamniku, lahko pa zaide v težave. Na prvi tekmi so do zmage prišle brez večjih težav in upam, da bodo šle na povratno tekmo nekoliko z rezervo in tu vidim našo priložnost. Veliko bo odvisno od tega, kako bomo šli v tekmo. Če bomo vzpostavili svoj ritem igre, tistega, ki ga mislim, da lahko, se pravi, če bomo dobro izvajali začetne udarce in dobro sprejemali ter nam bo nato steklo še v napadu, nismo popolnoma brez možnosti.“

  Kamničanke so se v Beograd odpravile danes dopoldne. Na pot je odšlo deset igralk, saj sta Ana Katarina Hribar in Zala Kranjc, zaradi izpitov na fakulteti ostali doma, na pot pa je šla Tina Novak, sicer članica druge ekipe Calcit Volleyballa.

  „Ana in Zala, zaradi obveznosti na fakulteti ne moreta iti z nami, zato smo ekipi pridružili Tino. Danes ob 19.30 uri bomo imeli v dvorani Šumice trening, tako da bomo imeli dovolj časa, da se spočijemo in v miru pripravimo na tekmo. Načrtovali smo, da bi bila tekma v Beogradu naša najboljša v tem delu sezone,“ je pred odhodom v glavno mesto Srbije še dejal Ribič.

  Ker so na prvi tekmi Beograjčanka slavile s 3:0, jim za napredovanje v drugi krog tekmovanja zadostuje že poraz z 2:3. V primeru, da bi jutri s 3:0 ali 3:1 zmagale odbojkarice Calcit Volleyballa, bi o napredovanju odločal t. i. zlati niz do petnajste točke. Zmagovalke dvoboja se bodo v drugem krogu pokala CEV (10. in 17. decembra) najverjetneje pomerile z ekipo Lokomotive iz Bakuja, ki je na prvi tekmi v gosteh s 3:0 premagala Vilsbiburg iz Nemčije. V primeru izpada pa ekipi še ne bosta končali svoje evropske poti, temveč ju v glavnem delu tekmovanja pokala Challenge čakajo boljše nasprotnice iz dvoboja med norveškim Steinkjerom in nizozemskim Sliedrechtom, Na prvi tekmi je bila brez izgubljenega niza boljša norveška ekipa, ki ima v svojih vrstah tudi tri Brazilke, Kubanko, Črnogorko, Poljakinjo, Albanko, Romunko ter le štiri Norvežanke.

  Povratni tekmi v evropskih pokalih čakata tudi obe drugi slovenski ekipi, ki bosta obe gostovali v Švici. Odbojkarice Nove KBM Branika bodo v pokalu CEV po zmagi v svoji dvorani s 3:2 gostovale pri ekipi Neuchatel, medtem ko bodo v pokalu Challenge Braslovčanke po domačem porazu z 1:3 igrale z Ddingenom. Ob tekmi bosta na sporedu v četrtek.

   

  Crvena zvezda v sezoni 2014/15

  Organizatorke igre: Ana Jakšić, Aleksandra Brđović,

  Sprejemalke: Anastasija Sekulić, Bojana Milenković, Milica Tasić, Milka Stijepić, Ljubica Kecman, Anja Ašonja, Nikolina Lukić.

  blokerke: Jelena Trnić, Katarina Čanak, Mina Popović, Olga Jejić.

  Korektorici: Adela Helić, Vanja Bukillić,

  Prosti igralki: Julia Milovits, Teodora Pušić, Nina Rosić.

  Trener: Branko Kovačević, pomočnik trenerja: Nikola Milosavljević, statistik: Aleksandar Cvetković.

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15
  Organizatorki igre: Mojca Božič, Zala Kranjc.
  Sprejemalke: Lana Ščuka, Petra Vrhovnik, Ana Katarina Hribar, Tina Novak.
  Blokerei: Tamara Borko, Maja Forštnarič, Mekana Barnes.
  Korektorka: Urška Igličar, Klara Kregar.
  Prosta igralka: Meta Jerala.
  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.


  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji