Kadetski ekipi v Beograd

  Že petdeseti turnir za lovoriko Beograda v odbojki se bo odvijal v štirih beograjskih dvoranah, na njem pa bodo nastopile kadetinje (igralke rojene leta 1998 in mlajše) in kadeti (rojeni leta 1997 in mlajši), ki bodo, ne glede na to, za katero mesto se bodo borili, igrali najmanj pet tekem.

  V konkurenci kadetinj je prijavljenih 17 mestnih reprezentanc. Kamničanke bodo igrale v skupini z Zagrebom, prva tekma bo na sporedu jutri ob 9. uri in Obrenovcem (ob 16:30) uri. Ker ima Tanja Božinović v glavnem na voljo igralke, ki so še starejše deklice, bo rezultat za tako mlado ekipo v ozadju, vendar bo to lepa priložnost za pridobivanje izkušenj, ki jim bodo v nadaljevanju državnega prvenstva prišle še kako prav.  

  Nekaj podobnega velja tudi za četo Aleša Hribarja, ki mu bosta pri delu pomagala Jernej Smrekar in Jaka Klemenčič, v ekipi pa so: Rok Forštnarič, Tom Sojer, Kristjan Krt, Teo Podobnik, Aljaž Hrovat, Jan Jurič, Žan Dolžan, Jan Pibernik in Bor Rotar Jese. Svojo prvo tekmo v skupini bodo Kamničani imeli jutri ob 11:15, ko se bodo pomerili z Beogradom. Ob 16:15 uri jih jutri čaka še tekma z Budvo, v soboto pa se bodo ob 8:45 srečali še z Zagrebom.

  Naša ekipa bo mlajša od večine udeležencev, pa tudi skupina, v kateri smo, je zelo težka, kajti Beograjčani so običajno zmagovalci turnirja, zelo močno ekipo pa bo zagotovo imel tudi Zagreb, saj gre za regijsko reprezentanco hrvaškega glavnega mesta. Neznanka je Budva. Od svojih varovancev pričakujem, da bodo igrali sproščeno. Hkrati bo to priložnost, da se seznanijo z igralci izven slovenskih meja. Seveda bo to dobra priprava na polfinalni turnir državnega prvenstva, ki nas čaka 17. maja, je pred odhodom v Beograd povedal Aleš Hribar.

  Od slovenskih ekip bodo na turnirju v Beogradu pri kadetinjah igrale še Hoče, pri kadetih pa Hoče, Novo mesto in Ljubljana.

  Komentarji