Jernej Stavbar prvič v letošnji sezoni

  Prve povratne tekme osmine finala pokala Slovenije so bile na sporedu že prejšnji teden. V moški konkurenci, kjer imajo Kamničani dva predstavnika, so za prvo presenečenje poskrbeli odbojkarji Sip Šempetra, ki so izločili mariborskega prvoligaša. Po prvi tekmi so v težavah tudi Novogoričani, ki pred slabimi štirinajstimi dnevi v Žirovnici niso osvojili niti niza. V četrtfinale pokalnega tekmovanja so ob Šempetrčanih že uvrščeni tudi Ravenčani, ki na svojega nasprotnika še čakajo ter Sobočani in Šoštanjčani, ki bodo na medsebojnih tekmah odločili o udeležencu zaključnega turnirja. Na dobri poti, da se uvrstijo v četrtfinale, so tudi varovanci Marka Brumna, ki so na prvi tekmi osmine finala v gosteh s 3:0 (23, 16, 7) premagali Murexin. Kamničani so v soboto po dobri igri na derbiju devetega kroga brez izgubljenega niza premagali tudi Salonit Anhovo.

  „To bo spet priložnost, da zaigrajo tudi tisti igralci, ki do zdaj niso prav veliko igrali, da se pokažejo in dokažejo. Skušali bomo spet, s kakšno drugačno taktično varianto, pričakujemo zmago in uvrstitev v četrtfinale. Na prvi tekmi v Slovenski Bistrici smo se v prvem nizu izvlekli šele v končnici. Upam, da tokrat ne bo tako in da bomo prišli do gladke zmage. Prvič v letošnji sezoni pa bo zaigral tudi Jernej Stavbar,“ je pred jutrišnjim obračunom z Murexinom, ekipo, v kateri sta svoje prve odbojkarske korake naredila brata Žiga in Tonček Štern, povedal trener Kamničanov Marko Brumen.

  Z malo možnostmi, da bi se uvrstili v četrtfinale, v sredo na gostovanje v Kanal odhaja druga kamniška ekipa. Varovanci Gregorja Hribarja so na prvi tekmi v dveh nizih nudili dostojen odpor branilcu pokalnega naslova in nekaj podobnega si želijo tudi v Kanalu. V Stranjah je bilo 3:0 (17, 10, 19) za Salonit Anhovo. „Dejstvo je, da so Kanalci izraziti favoriti, mi pa si želimo, da bi prikazali čim boljšo igro, vsaj takšno, če ne boljšo, kot smo jo prikazali večji del prvega in tretjega niza na naši prvi medsebojni tekmi,“ pravi Hribar.

  Prvič v letošnji sezoni se bodo kamniškemu občinstvu predstavile odbojkarice Calcit Volleyballla, ki so na prvi tekmi s 3:0 (23, 10, 18) premagale Neukročene. Za ekipo Neukročenih, ki je svojo domačo tekmo igrala v Miklavžu, igrajo same nekdanje odbojkarice, Ines Udrih, Mateja Veber, Tina Borse, Andreja Bratož, Živa Lacko, Nuša Drevenšek Draškovič, Andreja Bratušek in Eva Lepej in večina njih ima celo več prvoligaških izkušenj kot kamniške igralke. Čeprav je trener Kamničank Gašper Ribič računal, da se bo na tej tekmi prvič predstavila tudi ameriška blokerka Mekana Barnes, se to še ne bo zgodilo, saj še ni registrirana.

  „Želel sem si, da bi bilo drugače, toda, kar je, je, zagotovo pa bi pred tekmo s Crveno zvezdo, ki bo prihodnji teden, potrebovali čim več tekem z njo v ekipi. Upam, da se bodo že do sobote, ko nas čaka gostovanje v Celovcu, zadeve uredile in da bomo vsaj na tisti tekmi igrali v polni zasedbi. Kot trener si pred sredino tekmo z Neukročenimi želim, da bi prikazali svojo najboljšo odbojko. Verjamem, da bodo dekleta to tudi naredile ter na ne bomo imeli večjih težav. Na drugi strani mreže bodo sicer igrale izkušene igralke, ki resda niso več v rednem procesu treninga, vendar imajo v nogah veliko število tekem, hkrati pa bodo zagotovo želele dokazati, da še znajo igrati dobro odbojko. Če ne bomo igrali na svoji ravni, lahko pride do kakšnih težav, česar si, kot rečeno, ne želimo. Pred nami je obdobje pomembnih tekem, ki se bodo sledile v ritmu sreda – sobota in šele zdaj se bo sezona za nas začela z vso resnostjo,“ pa je pred prvo uradno tekmo svoje ekipe v kamniški športni dvorani dejal Ribič. V ženskem pokalu Slovenije so si za zdaj uvrstitev v četrtfinale priigrale le odbojkarice Nove KBM Branika, ki so v le eni tekmi izločile ekipo Galeb grup Robotina.

   

  Pari povratnih tekem osmine finala v ženskem pokalu Slovenije:

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_pokal/2014_Pokal_M

   

  Pari povratnih tekem osmine finala v moškem pokalu Slovenije:

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_pokal/2014_Pokal_M

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji