Janežič: Od sobote naprej bo vsaka tekma kvalifikacijska

  Odbojkarice Calcit Volleyja so si že po dveh tekmah zagotovile nastop v polfinalu končnice Sportklub prve odbojkarske lige, svoje nasprotnice pa so dobile šele v sredo. V tretji četrtfinalni tekmi je v primorskem obračunu novogoriški GEN-I Volley v Kopru premagal domači Ankaran s 3:2. Prva polfinalna tekma končnice med kamniški in novogoriškimi odbojkaricami bo na sporedu v soboto, ob 17. uri, v ŠD Kamnik.

  Aktualne slovenske državne in pokalne prvakinje v četrtfinalu končnice ničesar niso prepustile naključju. Obe tekmi s Formisom, ki je bil predvsem na prvi še pod vtisom vrnitve med najboljših osem slovenskih klubov, so odigrale prepričljivo, samo v drugem nizu druge tekme pa so njihove nasprotnice prišle do dvajsete točke.

  »Trener Gregor Rozman nam je dal jasna navodila, da moramo obe tekmi vzeti maksimalno resno in tega smo se tudi držale. Mogoče je bilo videti, da sta bili tekmi lahki, vendar je Formis pokazal zelo lepo igro, in če ne bi bile maksimalno osredotočene, bi se lahko hitro znašle v težavah. Ob tej priložnosti Formisu tudi čestitam za preboj v prvo ligo, ki so si jo zasluženo priigrale,« je o četrtfinalnih tekmah končnice dejala Leja Janežič, ki tudi v letošnji sezoni v kamniškem dresu navdušuje na mestu proste igralke.

  Vse do srede so morale Kamničanke čakati na svoje nasprotnice v polfinalu končnice. Po hudem boju je do zmage prišel novogoriški GEN-I Volley. Ali vas je to presenetilo?

  »Zelo težko je bilo napovedati, kdo bo z zadnje tekme prišel kot zmagovalec, je bilo pa takoj jasno, da je vložek velik in da bo tekma zelo napeta. Pričakovanja so bila upravičena, saj je GEN-I zmagal šele po petih nizih setih, vsi pa vemo, da se v športu lahko hitro vse obrne drugače in bi bil zmagovalec Ankaran.«

  Dejstvo je, da bodo tekme z Novogoričankami veliko težje in da boste morali igrati še na višji ravni, če se boste želeli uvrstiti v finale. Na kaj boste morale najbolj paziti, kaj je najmočnejše orožje novogoriške ekipe?

  »V polfinalu končnice so ostale najboljše štiri ekipe slovenske prve lige, tako na papirju kot tudi po kakovosti in trenutni formi. Od sobote naprej je vsaka tekma kvalifikacijska za naslov državnih prvakinj in tista ekipa, ki si bo naslova najbolj želela, se najbolj potrudila in igrala nad svojimi zmožnostmi, se bo na koncu veselila naslova. GEN-I je zelo kakovostna ekipa, igra lepo odbojko in zanjo ni izgubljene žoge, tako da bomo morale biti zbrane od prve do zadnje žoge.«

  V drugem polfinalu je pričakovano Nova KBM Branik in SIP Šempeter, ki pa se je moral zelo potruditi, da je, prav tako šele v tretji tekmi, strl odpor Grosupeljčank. Ali lahko Šempetranke presenetijo Mariborčanke?

  »Tako kot v našem primeru sta tudi v drugem polfinalu dve zelo kakovosti ekipi. Branik ima seveda bolj izkušeno ekipo in vse drugega kot preboj v finale v dveh tekmah, bi bilo presenečenje, Zagotovo pa ima tudi Šempeter svojo taktiko, kako jim to preprečiti. Prepričana sem, da bosta oba polfinalna dvoboja zelo zanimiva, zato vabim vse ljubitelje odbojke, da pridejo podpirat svoje ekipe v živo na vsako tekmo, saj tako dobi tekma še dodaten naboj.«

  Druga polfinalna tekma končnice državnega prvenstva med Calcit Volleyjem in GEN-I Volleyjem bo na sporedu že v ponedeljek, 29. marca, ob 20. uri, v Novi Gorici, morebitna tretja pa bo v sredo, 31. marca, ob 18. uri, v Kamniku.