Iz Puconcev brez izgubljenega niza

  Kema Puconci – Calcit Ljubljana 0:3 (-21, -13, -19)

  Puconci – Zelena dvorana. 150 gledalcev. Sodnika: Suljkanović (Maribor) in Štumfel (Mežica).

  Kema Puconci: Praprotnik-Flisar 3, Pintarič, Vinkovič, Franko 1, Škraban 7, Banfi 2, Kovač 6, Donša 3, Jerič – libero, Oletič 3, Kadiš 1. Trener: Bojan Novak.

  Calcit Ljubljana: Grudina 10, Božič 2, Vrhovnik 8, Igličar, Forštnarič, Kučej 8, Kostić 19, Aragao, Hribar 2, Jerala – libero, Turk, Potokar 5. Trener: Gašper Ribič.

   

  Aktualne državne prvakinje so v Puconce prišle praktično tik pred tekmo, saj so se zaradi zastojev na štajerski avtocesti v Prekmurje vozile več kot štiri ure. Kljub temu so calcitovke domače odbojkarice nadigrale v vseh prvinah odbojkarske igre, vendar Pucončankam ne gre očitati srčnosti in borbene igre, toda tokrat je bila razlika v kakovosti več kot očitna.

  V uvodnem nizu, ki ga so ga calcitovke začele z Mojco Božič, Petro Vrhovnik, Moniko Potokar, Tino Grudino, Eleno Kučej, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo, je bil izid izenačen do 12. točke, nato pa so Ribičeve varovanke prestavile v višjo prestavo in do 20. točke že naredile odločilno razliko (20:14). Domačinke se še niso predale in na servis Monike Banfi so se gostjam približale na točko zaostanka (20:21). Izkušenejše gostje so se v končnici nato vseeno zbrale in po napadu Elene Kučej zaključile uvodni niz.

  Končnica uvodnega niza je bila za odbojkarice Calcita Ljubljane dovolj veliko opozorilo. V drugem nizu so vodile praktično od druge točke dalje, prevladovale so v bloku in napadu in iz točke v točko je razlika zgolj naraščala. Niz se je končal z blokom Olivere Kostić.

  Tudi v tretjem nizu so bile gostje ves čas v prednosti. Po zamenjavi Mateje Kadiš z Janjo Donša se je puconska vrsta že vdale v usodo. Calcitovke so namreč ekspresno povedle za pet točk (5:0) in nato prednost ohranile do konca. Še najbolj so se jim Pucončanke uspele približati v sami končnici niza pri izidu 18:20, a so nato spet odločile izkušnje. Olivera Kostić, ki je bila z 19 točkami najbolj učinkovita igralka tekme, je namreč izkoristila prvo zaključno žogo za niz in srečanje ter zmago gostujočih odbojkaric z maksimalnih 0:3.

  Izjavi po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: Po štiriurni vožnji in današnji izkušnji na štajerski avtocesti sem se res bal, kako bomo izgledali, na koncu pa smo odigrali na trenutke zelo dobro, vmes pa bi seveda lahko tudi bolje. V sredo nas čaka še zadnja letošnja tekma državnega prvenstva, nato pa nas čaka še turnir srednjeevropske lige. Ker bo kmalu po novem letu na sporedu tudi zaključni turnir pokala Slovenije, časa za počitek teh božično-novoletnih praznikih ne bo.

  Bojan Novak, trener Keme Puconcev: Proti favoriziranemu nasprotniku si tokrat več kot častnega poraza nismo uspeli priigrati. Lahko rečem, da je bil poraz res časten, razen mogoče v drugem nizu, ko smo zaradi želodčnih težav morali zamenjati Kadiševo. Prava preizkušnja nas čaka šele v sredo, ko potujemo na zelo pomembno gostovanje v Šempeter.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji