Igrale bodo tudi za tiste, ki jih ni

  Tudi peti od šestih letošnjih medsebojnih dvobojev med kamniško in mariborsko ekipo je pripadel Novi KBM Braniku, ki jo tako od naslova državnih prvakinj ločita še dve zmagi. Vprašanje je, kako bi se tekma odvijala, če bi v prvem nizu Kamničanke prednost štirih točk ob drugem tehničnem odmoru ohranile do konca niza, toda navkljub zaostanku dveh nizov so se vrnile v igro, v odločilnem petem nizu pa se je pred vstopom v samo končnico poškodovala njihova do takrat najbolj učinkovita igralka tekme Anallise Frantti.

  Čeprav smo tekmo izgubile, smo same sebi dokazale, da lahko enakovredno igramo proti Braniku. Tudi v petem nizu smo jim bile ves čas za petami, škoda pa je za izgubljeni uvodni niz, ko smo se po visokem vodstvu zaustavile in dovolile domačinkam, da so dosegle nekaj zaporednih točk in prišle do vodstva in zmage. Za nameček se je sredi petega niza poškodovala še Anallise Frantti, kar nas je spet nekoliko pretreslo. Ampak, da, prav to, da smo se po zaostanku dveh nizov vrnile v igro, nam daje veliko upanja pred nadaljevanjem finala, je o mariborski tekmi povedala Helena Mijoč, ki je po poškodbi Urške Igličar spet prva korektorica kamniške ekipe.

  Dejstvo je, da Kamničanke v najbolj pomembnih trenutkih sezone resnično nimajo sreče s poškodbami. Pred prvo polfinalno tekmo končnice s Formulo Formis so ostale brez Maje Pahor, na tej tekmi se je potem poškodovala Urška Igličar, na prvi finalni tekmi končnice v Mariboru pa še Anallise Frantti, ki je v ponedeljek trenirala po posebnem programu. Ali bo v sredo lahko pomagala soigralkam, je dan pred tekmo še težko napovedati.

  Vse to se zagotovo odraža v ekipi, vendar smo letos že dokazale, da lahko igramo tudi brez poškodovanih igralk. Predvsem to velja za domačo polfinalno tekmo proti Formuli Formisu, ko smo prav tako zaostajale za dva niza, na koncu pa smo se veselile zmage. Po vseh teh težavah vsaka od nas skuša dati še nekaj več od sebe, da bi nadomestila izostanek ene od poškodovanih soigralk. Verjamem, da bo tako tudi v sredo, kajti v vsaki slabi stvari je tudi nekaj dobrega in verjamem, da nas bodo vse te težave še bolj povezale v celoto, se ne predaja Mijočeva, ki se zaveda, da so v manjši psihološki prednosti Mariborčanke. Tudi zato, ker za zdaj nimajo težav s poškodbami. Toda v finalu končnice se igra na tri zmage.

  Morda je psihološka prednost res na mariborski strani, ampak tako je bilo tudi pred prvo finalno tekmo. Toda po drugi strani lahko igramo sproščeno, saj večina pričakuje, da bodo Mariborčanke ubranile naslov, in če bomo v svoji igri zmanjšale število lastnih napak, lahko popolnoma enakovredno igramo z njimi, dosegljiv pa je tudi naslov državnih prvakinj, je prepričana 20-letna odbojkarica Calcit Volleyja, ki, tako kot še nekaj njenih soigralk, prvič igra v finalu državnega prvenstva.

  Ko sem začela igrati odbojko, si nisem niti predstavljala, da se bom borila za naslov državne prvakinje, tako da je bil to manjši šok zame. Vendar imam po drugi strani rada nove izzive in ta finale je zagotovo eden od njih. Za zdaj tega pritiska ne čutim, všeč mi je, da sem prišla v ta položaj, verjamem pa, da to velja tudi za druge soigralke, ki letos prvič igrajo finalne tekme. Mislim, da smo do zdaj izpolnile cilje kluba, meni Mijočeva, ki že komaj čaka na drugo finalno tekmo z Mariborčankami.

  Spored finalnih tekem končnice v 1. DOL za ženske

  Prva finalna tekma končnice, četrtek, 5. april: Nova KBM Branik – Calcit Volley 3:2 (21, 19, -21, -16, 13); druga finalna tekma končnice, sreda, 11. april: Calcit Volley – Nova KBM Branik (ŠD Kamnik, 20:00); tretja finalna tekma končnice, ponedeljek, 16. april: Nova KBM Branik – Calcit Volley (ŠD Lukna, 18:00); morebitna četrta finalna tekma končnice, četrtek, 19. april: Calcit Volley – Nova KBM Branik (ŠD Kamnik, 18:00); morebitna peta finalna tekma končnice, ponedeljek, 23. april: Nova KBM Branik – Calcit Volley (ŠD Lukna, 18:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji