Hribar verjame v uspešno sezono

  Po koncu sezone se je Gašper Ribič odločil, da bo zapustil žensko ekipo, zato smo morali iti v iskanje novega trenerja. Naše stališče je bilo, da delo nadaljujemo s slovenskim trenerjem, vendar se je po združevanju Modene in Piacenze ponudila priložnost, da v naše vrste pridobimo Beltramija, ki je v tej novi ekipi nekako izpadel iz kombinacije. Veliko zaslug za njegov prihod ima Tina Lipicer Samec, ki je tudi navezala stike z njim. Ker so bili njegovi finančni pogoji primerljivi s slovenskimi trenerji, je bila odločitev še toliko lažja. Zelo sem zadovoljen, da je prišel v naš klub, za zdaj za eno leto, če pa bo njegovo delo vrhunsko, o čemer ne dvomim, bi si z njim sodelovanje želeli nadaljevati. Kljub temu, da imamo zdaj na klopi tujega trenerja, še vedno podpiramo slovenski strokovni kader, mislim pa, da bo Beltramijev prihod samo dodatni plus za našo ekipo v Ljubljani, je dejal Hribar, ki je blizu temu, da sestavi končno igralsko podobo aktualnih državnih prvakinj za novo sezono.

  V primerjavi z lansko sezono, ko v tem obdobju ni bilo ravno veliko igralk pod pogodbo, je letos položaj popolnoma drugačen. Razveseljivo je, da bo jedro ekipo ostalo, najverjetneje z vsemi tremi tujkami, za zdaj pa je edina novinka nadarjena Pia Blažič, ki prihaja iz Zgornje Gorenjske.

  Poleg Ilke van de Vyver, ki je pogodbo že podpisala, računamo, da bosta ostali tudi Slavina Koleva in Olivera Kostić. Pogovori so v teku in mislim, da bosta do konca meseca tudi onidve podaljšali pogodbo. Od domačih igralk zagotovo ostajajo Elena Kučej, Urška Igličar, Kaja Turk, Tina Grudina, Meta Jerala … Seveda bomo skušali pridobiti še kakšno vrhunsko slovensko igralko, predvsem na mestu sprejemalke, saj zaradi poškodbe ne bomo mogli računati na Petro Vrhovnik, ki jo je operacija hernije oddaljila od kapetanskega traku in odbojkarskega igrišča. Lani je na tem mestu igralka še Monika Potokar, ki zdaj zelo dobro igra v reprezentanci. Skratka, to moramo čim prej rešiti, kot rečeno, upam, da bosta kmalu podpisali tudi Koleva in Kostićeva. Prepričan sem, da bomo tudi v novi sezoni imeli kakovostno ekipo, ki bo podprta s še nekaterimi slovenskimi mladimi igralkami in mislim, da bi sezona morala biti uspešna.

  Odbojkarice Calcita Ljubljana bodo v novi sezoni skušale ubraniti naslov državnih prvakinj in v svoje vitrine spet pripeljati pokalni naslov, v srednjeevropski ligi bo cilj najmanj uvrstitev v finale, medtem ko se bodo v ligi prvakinj težko prebile v glavni del, saj jim je žreb v drugem krogu kvalifikacij namenil ekipo Liu Jo Nordmeccanica Modena.

  V prihodnji sezoni v 1. DOL igrala tudi ekipa VolleyballLjubljana, ki je v lanski sezoni igrala pod imenom UOK Vital Ljubljana ter osvojila končno tretje mesto. S tem se samo nadaljuje proces združevanja ljubljanskih klubov, katerega nosilec je Calcit.

  Vse te združene ekipe bodo imele v svojem imenu Ljubljana. Trenutno je ta ekipa še v razvoju, računamo, da bo šlo za dijaško-študentsko ekipo, iz katere se bo popolnjevala prva ekipa. Njen trener bo še naprej Gregor Rozman, ki bo v dopoldanskem času pomagal, prizadevamo si, da bi grala v podobni sestavi kot lani, kaj več pa v tem trenutku težko povem, saj pogovori še potekajo, se je Hribar na kratko dotaknil tudi ekipe VolleyballLjubljana.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Aleš Oblak

  Komentarji