Ena zmaga ob treh porazih za mladinski ekipi Calcit Volleyja

  V nedeljo so bile na sporedu tekme šestega kroga v obeh prvih državnih mladinskih ligah, ki Calcit Volleyju niso prinesle prav veliko uspeha. Mladinke so v dvorani OŠ Stranje po zmagi nad Vitalom Ljubljano I morale priznati premoč Krimu I, hladen tuš pa so v Novem mestu doživeli tudi kamniški mladinci, ki so izgubili proti Krki in Črnučami.

  Varovanke Tjaše Gadža, ki v letošnji sezoni do turnirja v Stranjah še niso izgubile, so imele veliko težav že na svoji prvi tekmi, ko so Vital Ljubljano premagale z 2:0 (23, 23). Že na tej tekmi ni bilo vse tako, kot je bilo na večini prejšnjih tekem, slaba dnevna forma pa je bila usodna v tekmi s Krimom, ki je bil tako kot Kamničanke do te tekme še brez poraza v 1. ligi – zahod. Ljubljančanke so bile boljše v vseh elementih igre in zasluženo zmagale z 2:0 (12, 19).

  »To preprosto ni bil naš dan. Že proti Vitalu nismo igrali na taki ravni, kot bi si želela, ampak je bilo vseeno dovolj za zmago. Krim pa nas je premagal brez težav. Naredili smo preveč lastnih napak in nismo dovolj uspešno zaključevali napadov. Če bomo želeli posegati po visokih mestih, bomo morali precej dvigniti raven svoje igre,« po turnirju ni bila nič kaj zadovoljna Tjaša Gadža, trenerka mladink Calcit Volleyja.

  Za mladinke Calcit Volleyja so igrale: Naja Boisa, Mija Šiftar, Neja Čižman, Živa Javornik, Tara Gojak, Tina Topič, Adriana Vukojević, Neža Sitar, Anamarie Štern, Maja Ifko, Noemi Žvegla in Inja Uršič.

  Nezadovoljen je Novo mesto zapuščal tudi Andrej Flajs, trener kamniških mladincev, ki so proti Krki, ki je do te tekme zmagala le dvakrat, izgubili z 2:0 (23, 28). Skozi vso tekmo so imeli veliko težav z napakami na servisu, nezanesljivi pa so bili tudi v ostalih elementih igre in to, kljub temu da so imeli domačini le sedem prijavljenih igralcev. Težave so se nadaljevale tudi na tekmi proti Črnučam, ki je trenutno z Mariborčani z dvema porazoma na prvem mestu. Črnuče so zmagale z 2:0 12, 22), spet pa so prišle do izraza vse slabosti kamniške ekipe, ki je v drugem nizu še vodila z 18:16.

  »Za nami je neuspešen turnir, saj smo obakrat izgubili. Razočaran sem nad igro in pristopom nekaterih igralcev. Čaka nas še veliko dela, če bomo želeli priti do boljših rezultatov. Res je, da imamo kar nekaj težav z boleznijo in poškodbami igralcev, vendar to ne sme biti opravičilo,« je po turnirju v Novem mestu dejal Flajs.