Državni prvaki v mali odbojki

  V kamniškem klubu so sedem let čakali na naslov državnega prvaka v mlajših kategorijah. Leta 2011 je to v mali odbojki za deklice uspelo Živi Cof, v istem letu pa je z dečki v mini odbojki slavil še Jure Sitar. Sitar je v soboto ponovil uspeh še z odbojkarji iz male odbojke, visoke uvrstitve kamniških ekip v mlajših selekcijah pa so samo dokaz, da v Calcit Volleyju tudi z najmlajšimi delajo odlično.

  Že polfinalno tekmo z Mariborčani so mladi Kamničani začeli odlično, saj so že uvodoma prišli do visoke prednosti (9:3), ki so jo do konca niza le še povečali. Tudi druga kamniška postava se je dobro borila z vsaj za glavo višjimi mariborskimi odbojkarji, vendar to ni bilo dovolj za končno zmago. V tretjem nizu je spet zaigrala prva kamniška postava, ki je bila boljša v vseh elementih igre in s prepričljivo zmago Calcit Volley popeljala v veliki finale.

  Na drugi strani mreže so jim nasproti stali domači odbojkarji, ki so v polfinalu z 2:1 (22, -22, 22) premagali Ljubljano Volley in ki, tako kot Kamničani, letos še niso izgubili tekme. Toda proti razpoloženim Sitarjevim varovancem so bili tudi Braslovčani nemočni. Pod vodstvom Mihe Okorna so v prvem nizu nasprotnikom prepustili le 17 točk. Dobro igro je nadaljevala tudi druga kamniška ekipa, v kateri je bil v napadu nezaustavljiv Domen Stele, tako da so Kamničani prišli do naslova državnega prvaka Slovenije.

  Letos je naša selekcija male odbojke res prevladovala skozi celotno sezono, saj imamo v svoji ekipi resnično izven serijskega igralca Miho Okorna, ki je opravil veliko delo. Toda, ker je odbojka kolektivni šport, so za uspeh zaslužni tudi drugi. V ekipi je kar nekaj igralcev, ki so zelo blizu Mihi, tako da ta selekcija igralcev letnika 2005 resnično veliko obeta. Zdaj bo pomembno le, da se bo z njimi pravilno delalo in jih usmerjalo. Za zdaj so trenirali le trikrat tedensko, druge ekipe, ki so bile v finalu, trenirajo po štirikrat na teden, in že zato je uspeh toliko večji. Zasluge za naslov gredo v prvi vrsti igralcem, pa tudi staršem, ki jih pri njihovem delu podpirajo. Želim si, da v Kamnik pride pravi trener, ki bo znal voditi te mlade nadarjene igralce, je po osvojenem naslovu dejal Jure Sitar, ki je za zdaj edini kamniški trener z dvema lovorikama v mlajših selekcijah, vprašanje pa je, ali jih bo zaradi službenih obveznosti še vodil.

  Za Calcit Volley so igrali: Miha Okorn, Gregor Frece, Luka Blazevič, Enej Sladič, Domen Stele, Marcel Kotnik, Jakob Drolc, Jaša Skvarča, Gašper Babnik, Miha Škrinjarič, Jaka Albič in Maj Koncilija.

  Komentarji