Drugoligaši odščipnili niz Mariborčanom

  Že tako okrnjena kamniška zasedba, ki že nekaj časa igra brez poškodovanega Matije Laknerja in Luke Lazarja, ki se je pridružil prvi ekipi Calcit Volleyja, s katero se je včeraj uvrstil v finale srednjeevropske lige, je v Mariboru igrala še brez Jerneja Smrekarja in Karla Reisnerja, tako da je imel Gregor Hribar na voljo le osem igralcev. Tekmo so začeli Rok Forštnarič, Teo Podobnik, Bor Jese Rotar, Tine Makovec, Miha Grahek, Jan Jurič, ki je prvič zaigral po poškodbi in še to na mestu korektorja, in Kristjan Krt, igral pa je tudi Aljaž Hrovat.

  V prvem nizu so imeli igralci obeh ekip veliko težav s kriterijem sojenja, tako da je bilo bolj malo igre, zato pa toliko več dotikov mreže. Bolje so se znašli domači odbojkarji, ki so si tudi bolj želeli zmage. Kamničanom ni prav veliko uspevalo, tako kot tudi ne v drugem nizu, v tretjem pa so le potrdili svojo kakovost. Nadaljevanje tekme zanje žal ni bilo več tako uspešno, kajti domačini so izkoristili njihovo nezbranost in zasluženo prišli do zmage.

  Zagotovo ni bila to igra, s katero bi lahko bili zadovoljni. Prav v vseh elementih igre smo sposobni igrati veliko bolje, je pa res, da imamo že nekaj časa težave s treningi, saj so nekateri igralci poškodovani, kar nekaj pa jih trenira s prvo člansko ekipo, tako da imamo težave z uigranostjo. Če bi igrali vsaj tako dobro, kot smo na zadnjih tekmah, bi se iz Maribora lahko vrnili s tremi točkami, seveda pa je zmaga domače ekipa popolnoma zaslužena, je razplet tekme v Mariboru komentiral Gregor Hribar, ki je v odsotnosti Aleša Hribarja vodil drugo člansko ekipo Calcit Volleyja.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji