Do težke zmage v Hočah

  Formis – Calcit Ljubljana 1:3 ( (19, -25, -19, -28)

  Hoče – VŠD Hoče, gledalcev 100, sodnika: Skudnik (Mežica) in Mesarič (Murska Sobota).

  Formis: Desy Vahen 14, Sešel 13, Kerbler 13, Ajnihar 6, Pogorevc 3, Stavbar, Polanec 1, Pravdič, Tancer, Ertlo, Vedlin Gojčič – libero. Trenerka: Patricija Klinc Rebernak.

  Calcit Ljubljana: Božič, Vrhovnik 11, Igličar, Forštnarič, Kučej 10, Kostić 24, Aragao 11, Hribar, Jerala – lbiero, Turk 4, Potokar 15, Koleva. Trener: Gašper Ribič.

   

  Odbojkarice Calcita Ljubljane so na boleč poraz v finalu pokala Slovenije, ko so v prvih dveh nizih popolnoma odpovedale, skušale pozabiti na tekmi 15. kroga 1. DOL. Že začetek tekme, ki so ga začele Cecilia Aragao, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Elena Kučej, Kaja Turk, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala za aktualne državne prvakinje ni bil obetaven. Do prvega tehničnega odmora so naredile štiri lastne napake, domače odbojkarice pa so nanj odšle s prednostjo treh točk. Na servis Aragove so Calcitovke dosegle štiri točke zapored za vodstvo z 9:8, z asom Elene Kučej na drugi tehnični odmor odšle s točko prednosti, po vrnitvi na igrišče pa popolnoma zatajile. Najprej je za preobrat s svojimi servisi poskrbela Pogorevčeva, s kar tremi zaporednimi asi Kristine Kerbler pa je ekipa iz Rogoza prišla do zmage v prvem nizu, v katerem so imele gostujoče igralke manj kot 30-odstoten sprejem.

  Tudi v drugem nizu se varovanke Gašperja Ribiča, ki so igrale brez Tine Grudine, ki si je na torkovem treningu zvila gleženj, niso razigrale. Vse do 15. točke so bile v prednosti domače odbojkarice, ki so z asom Angeline Ajnihar, podobno kot v prvem nizu, tudi v drugem na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk, po uspešnem napadu Kerblerjeve pa so povedle z 12:8. Z delnim izidom 10:4 so Calcitovke le nekoliko lažje zadihale, a so vztrajne domačinke po novi seriji asov Kerblerjeve v končnici niza prišle do kar treh zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih. Kostićeva in Aragaova sta poskrbeli, da je bil izid na 24. točki izenačen, nato pa je korektorica Calcitovk svoji ekipi priborila še prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih, ki jo je Potokarjeva tudi izkoristila.

  V tretjem nizu so gostje le prikazale nekaj boljšo igro. Nekoliko so popravile svoj sprejem, zato pa so na servisu še naprej delale številne napake. Kljub temu so z blokom Elene Kučej na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk, toda na servis Ane Sešel so Rogožanke povedle s 15:13. Toda po polminutnem odmoru so se Calcitovke le zbrale, zaigrale bolje v napadu, tudi v obrambi in z blokom Aragaove zanesljivo slavile v tretjem nizu.

  Vendar so se državnim prvakinjam, ki očitno še niso prebolele poraza z Branikom v finalu pokala, v četrtem nizu spet ponovile vse napake iz prvih treh nizov. Njihov sprejem je bil nezanesljiv, domače odbojkarice so v štirih nizih dosegle kar 14 asov, naredile so tudi veliko lastnih napak in v izenačenem nizu so Rogožanke prišle do kar dve zaključnih žog za zmago. Obe so Calcitovke ubranile, tudi tretjo in četrto, nato pa sta Petra Vrhovnik z dvema točkama, tudi zadnjo na tekmi in Elene Kučej z blokom le prinesli zmago branilkam naslova državnih prvakinj.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji