Do dvanajste zmage v sezoni

    Ekipo Pro Volleyja, ki je na desetem mestu, je nekaj časa vodil trener ACH Volleyja, Nove KBM Branika in slovenske ženske reprezentance Dragutin Baltić, vendar ga zdaj zaradi zdravstvenih težav ni na njeni klopi. Mariborčani so v Stranje prišli samo s sedmimi igralci, tudi z malce zamude, tako da se je tekme začela nekaj minut pozneje, prikazali pa so boljšo igro kot v prvem delu sezone. Igrali so neobremenjeno, ves čas so zelo dobro sprejemali, tako da je bila kamniška pot do zmage težka.

    V prvem nizu so prevladovali gostje iz Maribora, ki so povedli 8:3, z dobro igro pa so nadaljevali do konca niza. Ob boljšem sprejemu so Kamničani počasi le prišli do svoje igre, popravili so tudi svoj servis, Timoteja Ratka je zamenjal Marko Merkun, ki je poživil igro svoje ekipe, kar je zadostovalo za zmago v drugem nizu. Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Kamničani vodili z 19:16, na 21. točki je sledilo izenačenje, v napeti končnici pa so domači odbojkarji s točko Gregorja Ratka prišli do zmage. V četrtem nizu so domačini zaostajali za štiri točke (8:12), ob drugem tehničnem odmoru pa za dve. Ko je v domači ekipi na servis prišel Marko Merkun, je z odličnimi servisi odločil tekmo, saj so Mariborčani dosegli le še dve točki.

    Morda smo nekaj slabše igrali tudi zato, ker pristop ni bil najboljši, saj smo mislili, da bo glede na položaj na lestvici zmaga prišla samo od sebe, vendar so Mariborčani igrali bolje kot prejšnje tekme. Ampak na koncu je najbolj pomembno, da smo zmagali in da smo se z zmago poslovili od svoje dvorane, je po tekmi dejal Gregor Hribar, trener Calcita Volleyballa

    Kamničani so tekmo začeli z Jernejem Smrekarjem na mestu organizatorja igre, Timotejem Ratkom na korektorju, Metodom Golobom na mestu prostega igralca, Žanom Bezjakom in Davidom Renkom na sprejemu ter Luko Lazarjem in Tinetom Makovcem v bloku. Namesto Makovca so v nadaljevanju tekme igrali igral Grega Ratek, Timoteja Ratka je zamenjal Marko Merkun, Smrekarja pa Rok Kočevar.

    Komentarji