Calcitovi fantje preživeli malce drugačno nedeljo v Kamniški Bistrici

    Akcijo, s katero v Zavarovalnici Triglav, dolgoletnemu sponzorju Kamničanov, že osmo leto zapored spodbujajo spoštljiv odnos do gorske narave in širijo navdušenje nad pohodništvom, je spremljalo pestro dogajanje.  Zanimive in poučne delavnice, katerih osrednja nit je bila varnost in odgovornost v gorah, so dopolnile zabavne športne igre. Ker so se dogodka v Kamniški Bistrici udeležili tudi člani slovenske biatlonske reprezentance na čelu s Klemnom Bauerjem, je nedeljsko popoldne tako minilo v znamenju te zimske discipline.

    Prav Bauerja so pogumni Kamničani pred dnevi malo za šalo in malo zares na družbenih omrežjih javno izzvali na dvoboj v biatlonu, češ da je na snegu res spreten in odličen biatlonec, a v kamniških planinah domujejo oni in tuji izzivalci tu nimajo šans. Kljub temu, da so odbojkarji sredi napornih priprav na prihajajočo tekmovalno sezono, so zbrali dovolj moči, da so simpatičnega Ljubljančana in njegovo ekipo mladih biatloncev premagali v zabavni različici tega zimskega športa. Pomerili so se v teku in ciljanju žogic v preluknjano tablo, v obeh disciplinah pa so bili boljši od nasprotnikov. Obiskovalce dogodka je s svojim obiskom posebej razveselil tudi smučarski skakalec Cene Prevc.

     Ne morem verjeti, da sem imel Kamniško Bistrico eno leto pred nosom in je še nisem obiskal. Vesel sem, da sem se danes udeležil dogodka v organizaciji našega sponzorja. Bilo je zelo zabavno in tudi poučno. Všeč mi je ideja o organiziranem čiščenju gora. Tega v Braziliji ne poznamo, je dogodek povzel Guilherme, Brazilec v ekipi Calcit Volleyja, ki se je za konec še na hitro ohladil v sveži Kamniški Bistrici.

     

    Komentarji