Brulec Kostić: Dobile smo šele prvo od treh potrebnih zmag

  Aktualne slovenske državne prvakinje, ki so v letošnji sezoni že osvojile tudi pokalni naslov, odbojkarice Calcit Volleyja, so prvi finalni obračun končnice Sportklub prve odbojkarske lige končale za najboljši možni način, z zmago proti Novi KBM Braniku. Druga tekma finalne serije bo na sporedu že v nedeljo, ob 20. uri, v športni dvorani Lukna v Mariboru, ekipi igrata na tri zmage.

  V kamniškem taboru so po prvi tekmi v finalni seriji državnega prvenstva seveda veseli zmage, ki je bila s 3:0 (19, 22, 21) na prvi pogled dokaj gladka, hkrati pa se zavedajo, da je to šele prva od treh potrebnih zmag za tretji zaporedni naslov državnih prvakinj.

  »To, da smo povedle v zmagah, ne pomeni še prav nič. V Mariboru nas čaka veliko težja naloga, zato moramo na zmago v prvi tekmi pozabiti. Finalna serija se igra na tri dobljene tekme, nikakor pa ne bi napovedovala, da bomo do naslova prišle že po treh tekmah. Tudi Nova KBM Branik ima kakovostno ekipo, na koncu bo lahko odločala samo ena žoga. V tretjem nizu smo videli, kako hitro se lahko vse spremeni. Vodile smo že s 24:14, na koncu pa so Mariborčanke dosegle sedem zaporednih točk in kdo ve, kako bi se tekma obranila, če ne bi imele tako velike prednosti,« je z obema nogama čvrsto na tleh kapetanka kamniške ekipi Olivera Brulec Kostić.

  Razpored tekem v finalni seriji je zelo zgoščen, saj si sledijo na vsake dva dni. Na koncu bo veliko odvisno tudi od telesne pripravljenosti igralk in njihove regeneracije, kajti časa za trening in morebitne izboljšave v sami igri praktično ne bo.

  »Ker je v naši ekipi nekaj starejših igralk, bo regeneracija potekala malo drugače. Tu so Mariborčanke zagotovo v prednosti, kajti mlajši kot si, hitreje se telo regenerira, zato tudi pravim, da s to zmago nismo še prav nič naredili. V soboto nas čaka lažji trening, v nedeljo nova tekma in potem na podoben način do konca finalne serije. Verjamem, da bomo v nedeljo spet v dobri dnevni formi in da bomo imele že v torek prvo zaključno žogo,« se še šeste zaporedne zmage v letošnji sezoni nad mariborsko ekipo želi kamniška korektorica, ki je bila s 14 točkami druga najbolj učinkovita igralka svoje ekipe. Pred njo je bila s 15 točkami le Andjelka Radišković, točko manj je dosegla Fatoumatta Sillah.

  »Že tako so Kamničanke z Evo Pavlović Mori na podaji vedno nevarne v napadu, v prvi tekmi pa so bile ob dobrem sprejemu še toliko bolj nevarne. Ko enkrat ekipa drži sprejem, je potem veliko lažje organizirati igro. Na drugi strani smo me imele na sprejemu kar nekaj težav in to bomo morale popraviti že na nedeljski tekmi. Do zdaj smo še na vsaki tekmi imele svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristile in morda se bo finalna serija že v naši dvorani obrnila v našo korist,« pa se prve mariborske zmage nad kamniško ekipo nadeja Eva Pogačar, ki v letošnji sezoni skrbi za organizacijo igre v Novi KBM Braniku.

  Že pogled na statistične podatke s prve finalne tekme končnice kaže, da so bile Kamničanke, z izjemo bloka, veliko boljše nasprotnice. Ob osmih asih so naredile le pet lastnih napak na servisu, Mariborčanke za tri ase devet. Kamniški sprejem je bil 48-odstotni, mariborski le 33-odstotni, v napadu pa so domače odbojkarice uspešno zaključile 45-odstotkov napadov, gostje le 32-odstotkov.

  Spored finalnih tekem končnice Sportklub prve odbojkarske lige

  Prva tekma, petek, 17. april, 18.00: Calcit Volley – Nova KBM Branik 3:0 (19, 22, 21)

  Druga tekma, nedelja, 19. april, 20.00: Nova KBM Branik – Calcit Volley

  Tretja tekma, torek, 19. april, 20.00: Calcit Volley – Nova KBM Branik

  Četrta tekma, četrtek, 21. april, 18.00: Nova KBM Branik – Calcit Volley

  Peta tekma, sobota, 23. april, 20.30: Calcit Volley – Nova KBM Branik