Brez bele zastave v Maribor

  Na prvi domači finalni tekmi končnice kamniškim odbojkaricam ni prav veliko uspevalo. Predvsem to velja za igro v napadu, kjer so najbolj zaostajale za mariborsko ekipo. Trener Kamničank Gregor Rozman je po tekmi dejal, da so njegove varovanke pokazale premalo poguma, tako na servisu kot v napadu.

  Strinjam se s trenerjem Rozmanom, da v tekmo nismo šle dovolj odločno. Vendar se mi zdi, da je bila večja težava v tem, da se nismo držale trenerjevih navodil, tako da nam ni delovala povezava blok in obramba. Seveda pa tudi čestitam Mariborčankam, saj so pokazale dobro igro in to tekmo zasluženo dobile, je o sredini ne najboljši predstavi odbojkaric Calcit Volleyja dejala Tina Grudina, ki je bila ob Katji Mihalinec z 12 točkami najbolj učinkovita igralka svoje ekipe.

  Dejstvo je, da imajo Kamničanke že vse od polfinala končnice neverjetno smolo s poškodbami. Pred prvo polfinalno tekmo končnice s Formulo Formis so ostale brez Maje Pahor, že v prvem nizu se je nato poškodovala Urška Igličar, za nameček pa se je v tie-breaku prve finalne tekme težje poškodovala še Ali Frantti.

  Seveda se njihova odsotnost v naši igri pozna, kajti vse tri igralke so imele veliko vlogo v naši ekipi. Vendar so poškodbe sestavni del športa, zato pa je v ekipi dvanajst in več igralk. Ko eni igralki ne gre, ali je zbolela, ali se je poškodovala, je na klopi že ogreta in pripravljena soigralka, ki jo lahko zamenja. Tiste, ki so vse tri odsotne zamenjale, kažejo zelo dobro igro. Zelo sem ponosna na svojo ekipo, da se kljub vsem oviram, na katere naletavamo na poti do naslova, še vedno ne predamo in držimo skupaj do konca, je izpostavila odlična novogoriška blokerka v dresu Calcit Volleyja.

  Seveda za Kamničanke še nič ni izgubljeno, kajti če so na že omenjeni prvi polfinalni tekmi končnice proti Formuli Formis po zaostanku z 0:2 v nizih prišle do zmage, zakaj tega ne bi ponovile proti Novi KBM Braniku ter zaostanek z 0:2 v zmagah spremenile v končni uspeh. Tudi Mariborčanke imajo določene težave na sprejemu.

  Kot sem že večkrat poudarila, sta v ženski odbojki najpomembnejša servis in sprejem. To pomeni, da bomo morale v Mariboru čim bolje servirati in sprejemati, se držati trenerjevih navodil in ne obupati do zadnjega sodnikovega piska. Morale pa bomo zaustaviti tudi Izo Mlakar, ki nam običajno povzroča največ težav. Vendar so Mariborčanke v letošnji sezoni že dokazale, da zelo dobro igrajo tudi brez Mlakarjeve, kar pomeni, da ne bo dovolj zaustaviti le nje, pač pa celotno ekipo, pot do zmage v Mariboru, ki bi pomenila, da bi se varovanke Gregorja Rozmana v četrtek še enkrat predstavile svojim navijačem v Kamniku, vidi Grudina.

  Nismo se še predale in nikakor ne želimo že ta ponedeljek končati prvenstva. Verjamem v svojo ekipo, vem, da bomo dale vse od sebe in verjamem, da bomo v četrtek igrale četrto finalno tekmo končnice, je odločna tudi v letošnji sezoni ena najboljših igralk kamniške ekipe.

  Spored finalnih tekem končnice v 1. DOL za ženske

  Prva finalna tekma končnice, četrtek, 5. april: Nova KBM Branik – Calcit Volley 3:2 (21, 19, -21, -16, 13); druga finalna tekma končnice: Calcit Volley – Nova KBM Branik 0:3 (-13, ,21, -23); tretja finalna tekma končnice, ponedeljek, 16. april: Nova KBM Branik – Calcit Volley (ŠD Lukna, 18:00); morebitna četrta finalna tekma končnice, četrtek, 19. april: Calcit Volley – Nova KBM Branik (ŠD Kamnik, 18:00); morebitna peta finalna tekma končnice, ponedeljek, 23. april: Nova KBM Branik – Calcit Volley (ŠD Lukna, 18:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

  Komentarji