Bo Brulec edini, ki bo ubranil naslov?

  Jan Brulec je edini v kamniški ekipi, ki se že lahko pohvali z naslovom državnega prvaka Slovenije. Vendar ne v dresu Calcit Volleyballa, temveč v dresu ACH Volley, za katerega je igral v lanski sezoni, a se je po letu dni vrnil v Kamnik.

  Prav nič ne bi imel proti, če bi bil po letošnjem finalu edini igralec, ki je ubranil državni naslov, je svojo željo pred finalno serijo razkril odlični organizator igre, ki je v letošnji sezoni samo potrdil svoj talent in svoje znanje.

  Žal kamniška ekipa v finalu končnice ne bo igrala v polni zasedbi, tako da se mora pred nedeljskim obračunom ukvarjati ne samo z igro Ljubljančanov, temveč tudi s svojimi težavami.

  Žiga Štern je še vedno na berglah in ne verjamem, da nam bo v finalu lahko pomagal. Žal! Na srečo je zdaj situacija z Domnom Kotnikom boljša, ki sicer še čuti bolečine, a bo igral. Toda po drugi strani smo imeli vso sezono srečo, da ni bilo česa hujšega, če izvzamemo poškodbo meniskusa Jerneja Stavbarja ob njenem začetku. Nič, tudi brez teh, ki so poškodovani, bo treba igrati. Bodo pa drugi dobili priložnost. Jokanje in stokanje nam ne bo prav nič pomagalo. Vsakdo od nas bo moral pokazati največ, kar zna, da bi s finalnih tekem čim več potegnili, pravi organizator igre Kamničanov, ki so imeli v polfinalu končnice veliko težav s Kanalci, saj so obe tekmi dobili šele v petem nizu.

  Mislim, da pri nas ni prišlo do nobenega padca forme. Kdor je pričakoval, da bomo v polfinalu brez večjih težav premagali Salonit, se je krepko zmotil. Vedeli smo, da bodo tekme v končnici veliko težje, kot so bile v modri skupini. Tudi proti Mariboru smo vse nize dobili šele v končnicah. Proti Salonitu smo se izvlekli že na domači tekmi, medtem ko smo bili v Kanalu blizu poraza, vendar se nam je uspelo zbrati in smo naslednji tri nize odigrali, kot znamo.

  Ravno zadnji trije nizi v Kanalu so pokazali, da gre na Kamničane računat tudi v finalu končnice.

  V letošnji sezoni se nam je že nekajkrat zgodilo, da v tekmo nismo vstopili najboljše. Večinoma sicer brez posledic, toda proti ACH Volleyju si tega ne bomo smeli dovoliti, ker bo to izkoristil in nas hitro premagal s 3:0, opozarja Brulec.

  Na dozdajšnjih šestih tekmah v letošnji sezoni je izid v zmagah 5:1 za ACH Volley. Kar štiri od njih so se končale z izidom 3:2, tudi zadnja v Tivoliju, na kateri so slavili kamniški odbojkarji.

  Skrivnosti med nami zagotovo ni. Ne vemo le, če bo Roberts igral, pa tudi, če ne bo, to niti ni pomembno, saj ima ACH Volley dolgo klop in veliko število izkušenih igralcev, ki ga lahko nadomestijo. Glede na to, da so bile vse naše letošnje tekme zelo enakovredne, bo v veliki meri odločala dnevna forma, kdo bo bolje začel tekmo, kdo bo delal manj napak, kdo bo bolj vztrajen … Sicer pa je to finale, ki so ga vsi napovedovali ali si ga želeli pred sezono, tako da so ga zdaj dobili in upam, da bodo tudi ljubitelji odbojke prišli na svoj račun, so polnih tribun tako v Tivoliju, kot v Kamniku želi Brulec, ki je eden od treh odbojkarjev Calcit Volleyballa – ob njem sta to še Tonček Štern in Klemen Hribar -, ki sta na širšem seznamu novega selektorja slovenske moške reprezentance Andree Gianija.

  Lani sem se igranju v reprezentanco moral odreči zaradi študijskih obveznosti, saj sem moral narediti nekaj nujno potrebnih izpitov. Pred kratkim sva bila s Tončkom Šternom že na sestanku z Gianijem na Brezovici, tako da smo se o vsem pogovorili. Priprave se bodo začel 5. maja, potem pa bomo videli, kako in kaj naprej. Prvi vtis je, da gre za trenerja, pri katerem se bo trdo delalo, ampak to je edino prav, saj drugače tudi ne more biti.

  Pred štirimi leti je kamniške odbojkarje, ki so takrat izpadli v četrtfinalu, vodil tudi Bogdan Kotnik, ki je na začetku modre skupine na klopi ACH Volleyja zamenjal Tomija Šmuca.

  Ko prevzameš ekipo dva meseca pred koncem, si z izborom sredstev, s katerimi lahko vplivaš na igro seveda omejen. Tako igralcem ne moreš spreminjati tehnike, pa tudi telesne priprave se ne moreš lotiti na novo, ampak gradiš na temeljih, ki jih dobiš. Tem segmentom se torej nismo posvečali toliko, lahko pa smo naredili korak naprej v kolektivni taktiki in igri, ki pa mislim, da smo jo z velikim številom ponovitev vendarle dvignili na višjo raven. Verjamem v fante, da bodo dali vse od sebe in se dobro promovirali v finalu. Kamničani so dobra ekipa in njihov polfinale proti Salonitu ne pove ničesar. Vse, kar je pomembno, je, da so zmagali in da so v finalu. Finale je nova zgodba in seveda jih pričakujemo v njihovi najboljši izvedbi. Jih cenimo, vendar brez kančka dvoma gremo na zmago, pred prvo finalno tekmo pravi Kotnik.

  Medtem ko v kamniški ekipi zagotovo ne bo Žige Šterna, je pri Ljubljančanih vprašljiv Nathan Roberts.

  Žal so poškodbe sestavni del športa. Ker vem, kako je, če se poškoduješ, mi je zelo žal, da se je poškodoval v Kanalu poškodoval Žiga Štern. Tega ne privoščimo nikomur in želimo mu čim hitrejše okrevanje. Vendar imamo tudi mi svoje težave in ena od teh je vprašljiv nastop Robertsa. Ampak, če koga ni, se brez njega mora. Ne smemo iskati izgovorov, ampak napasti naslov z vsemi, ki so na razpolago, je še dodal Kotnik, ki se ne obremenjuje s tem, koliko tekem bo potrebno za naslov državnega prvaka. Nam je pomembno samo to, da osvojimo naslov. In naredili bomo vse, da naslov ostane v Tivoliju.

  Jutri bo v Kanalu na sporedu prva tekma v boju za končno tretje mesto. V njej bodo odbojkarji Salonita gostili Panvito Pomgrad. Igra se na dve zmagi.

   

  ACH Volley v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Matija Jereb, Michal Kowalski.
  Sprejemalci: Andrej Flajs, Jan Klobučar, Matija Pleško, Nathan Roberts.
  Blokerji: Jan Kozamernik, Diko Purič, Stipe Jurič, Sem Dolegombai, Mario Koncilja.
  Korektorja: Eric Mohcalski, Danijel Pokeršnik.
  Prosti igralec: Miha Plot.
  Trener: Bogdan Kotnik, pomočnik trenerja: Zoran Kedačič, statistik: Mitja Torkar.

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.

  Korektorji: Tonček Štern, Primož Vidmar.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

   Spored finalnih tekem končnice v 1. DOL moški

  Prva tekma, nedelja, 12. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 17:00); druga tekma, sreda, 15. april: Calcit Volleyball – ACH Volley (ŠD Kamnik, 20:00); tretja tekma, nedelja, 19. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 19:00); morebitna četrta tekma, četrtek, 23. april: Calcit Volleyball – ACH Volley (ŠD Kamnik, 17:30); morebitna peta tekma, nedelja, 26. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji