ACH Volley tokrat premočan

  Calcit Volleyball – ACH Volley 0:3 (-14, -23, -17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 350, sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).

  Calcit Volleyball: Štalekar 5, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Okroglič 4, Vidmar 9, Pereira 1, Brulec 1, Lakner 1, Kotnik 2, Štembergar Zupan 10, Videčnik 4, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  ACH Volley: Flajs, Slauht, Kozamernik 8, Kovačič – libero, Purič 4, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 12, Pokeršnik 11, Buculjević 3, Armenakis 14. Trener: Zoran Kedačič.

   

  Med tednom so Kamničani, prvič po porazu v ljubljanski dvorani Tivoli prav proti ACH Volleyju, v Kranju izgubili z domačim Triglavom, pred torkovo povratno tekmo prvega kroga pokala CEV s francoskim Toursom pa so v svoji dvorani gostili aktualne državne prvake. Na že omenjeni tekmi v Tivoliju so Ljubljančani do zmage prišli šele v tie-breaku, potem ko so ubranili dve zaključni žogi, tokrat so prišli do vseh treh točk, saj so bili boljši v vseh elementih igre. Pred torkovo tekmo drugega kroga skupine D lige prvakov, ko bodo v dvorani Stožice gostili romunsko Craiovo, je to za njihove navijače zagotovo dobra napoved.

  Prvi niz je bolje začela gostujoča ekipa, ki je po zaslugi Apostolosa Armenakisa povedla s 6:3, nato pa prednost treh točk držala vse do izida 11:8. Z blokom Primoža Vidmarja in asom Matica Videčnika so se jim Kamničani približali na točko zaostanka (10:11), vendar so ob odhodu na drugi tehnični odmor za gosti zaostajali že za pet točk. Ob ne najboljšem sprejemu so imeli težave tudi v napadu, zato pa sta na drugi strani Jan Pokeršnik in Armenakis bila nezaustavljiva, niz pa je bil odločen po neizsiljeni napaki domače ekipe za gostujoče vodstvo z 20:12. V končnici niza je dve zaporedni točki dosegel še Jan Kozamernik niz pa se je končal po osmi lastni napaki domače ekipe.

  Tudi v začetku drugega niza so prevladovali ljubljanski odbojkarji, ki so po asu Žige Šterna povedli z 9:5, po napaki Andreja Štembergar Zupana, ki je na korektorskem položaju zamenjal lažje poškodovanega Maxsona Guilherma Pereiro, je bilo že 12:6 za ACH Volley. Vendar se varovanci Gašperja Ribiča niso predali, na servis Matica Videčnika so se vrnili v igro, s tremi zaporednimi bloki Saše Štalekarja pa so izid na 17. točki izenačili. V napeti končnici so več zbranosti prikazali gostje, ki so z asom Jana Kozamernika pobegnili za tri točke (23:20), domačini so nato ubranili dve zaključni žogi, zmago pa je Ljubljančanom zagotovil Pokeršnik.

  Razpoloženi Štembergar Zupan je imel največ zaslug, da so kamniški odbojkarji na prvi tehnični odmor še odšli s točko prednosti, vseh upov po vsaj častnem nizu pa je bilo za Calcit Volleyball konec že do drugega tehničnega odmora. Armenakis, Pokeršnik in Štern so bili v napadu previsoki za domači blok, pri izidu 15:21 pa je bilo upov po zasuku za kamniško ekipo konec. Tekma se je končala z dvema zaporednima asoma Kozamernika.

  Izjavi po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Glede na to, da v zadnjem času zaradi tekmovalnega ritma in nekaterih lažjih poškodb ne treniramo najbolje, vmes je bila še pot v Francijo, me današnja slabša predstava ni presenetila. Za nameček si je v petek na treningu prst poškodoval še Pereira, ob slabšem sprejemu pa smo bili brez pravih možnosti proti razigranim gostom. Sicer smo se borili po svojih najboljših močeh, a to danes ni bilo dovolj.

  Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja: Trenutno igramo dobro odbojko, vidi se, da se nam vloženo delo na treningih vrača na tekmah. Morda v domačem prvenstvu na vseh tekmah ne igramo na visoki ravni, vendar je tudi to dovolj za zmage. Danes smo ves čas igrali dobro, veseli me, da nismo popuščali, da smo bili boljši nasprotnik, pa kažejo tudi statistični podatki.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji